Automatická tvorba testovacích případů z datových toků - Kraut, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2016)
Tato práce se zabývá automatickou tvorbou testovacích případů na úrovni jednotkového testování, pro zdrojové texty v jazyce C. K dosažení automatizace jsou použity metody přístupu k software jako k datovým tokům proměnných. Je zde nastíněn náhled na průběh tvorby testů a funkci CSP solverů, které jsou nezbytnou částí pro rozhodnutelnost těhto problémů. Statická analýza kódu je umožněna knihovnou LibTooling v projektu překladačového front-endu Clang. Jsou uvedeny výstupy z aplikace, jimiž jsou automaticky vytvořené vstupní hodnoty pro testovací případy.

This thesis deals with automatic generation of test cases on Unit testing level for source codes in C language. In order to achieve automatization are used methods of approach to software as a Data-flow of variables. There is outlined a process of creating tests here as well as a function of CSP solvers which are necessary part of solving this problems. Static code analysis is accessed with LibTooling libraring as part of a compiler front-end project Clang. Output of a developed application are provided here which is automatically generated input values for test cases.
Automatic Generation of Test Cases from Data-Flow
Keywords: testování; statická analýza; automatizace; Clang; CSP; Gecode; jazyk C; testing; static analysis; automatization; Clang; CSP; Gecode; C language