Modelování propojovacích struktur pro přenos signálů - Fabián, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
V této práci je řešen problém týkající se integrity signálů a problémy, které způsobuje zvyšující se frekvence v obvodech a zařízeních. Je zde popsána analýza propojovacích modelů, které umožňují přenos signálů ve smíšených analogově – digitálních obvodech a rozdíl mezi analýzou v časové a frekvenční oblasti. Dále jsou zde popsány tři metody výpočtu homogenních přenosových vedení. První metoda je založena na matematickém popisu přenosového vedení a druhá metoda využívá kaskádně řazených a T článků k simulaci modelu homogenního přenosového vedení. Třetí metoda je založená na momentovém přizpůsobení při využiti stavových proměnných. Tyto metody využívají numerickou metodu inverzní Laplaceovy transformace a jsou řešeny v jazyku Matlab. Výsledky a srovnání metod je popsáno v závěru.

In this work, there is solution for problem about signal itegrity and problems that causes raising frequence in circuits and machineries. There is describe interconnect analysis of models, which enable transfer of signals in mixed analog – digital circuits and a different between the analyse of an time domain and an s-domain. Next, there are described three methods of the calculation homogenous transmission line.The first method is constructed on mathematic description of transmission line. The second method uses cascade connection and T networks to the simulation model of the homogenous transmission line. The last one is constructed on the moment matching in use of state variables. These methods uses numerical inversion of Laplace transforms and these methods are constructed in programming language Matlab. Its results with the confrontation is described in the ending.
Interconnects modelling for signals transmission
Keywords: integrita signálů; přeslech; kolaps na vedení; elektromagnetické záření EMI; numerická inverzní Laplaceova transformace NILT; a T článek; homogenní přenosové vedení; moment; Taylorův rozvoj; Padé aproximace; signal integrity; crosstalk; rail collapse; EMI; numerical inversion of Laplace transforms NILT; and T networks; homogenous transmission line; moment; Taylor´s expansion; Padé aproximation