Zhodnocení aplikace vybraného účetního softwaru ve veřejném sektoru - Březinová, Lucie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Bakalářská práce se v teoretické části zabývá popisem účetnictví a jeho historií. Zmiňuje některé pojmy z oblasti veřejné správy. Vysvětluje podstatu ERP systémů a specifikuje vybraná kritéria pro výběr potencionálního nástupce stávajícího systému. Praktická část obsahuje informace o zkoumaném systému, jeho hodnocení a porovnání s konkurencí. Třetí část obsahuje výsledek zkoumání a závěrečné stanovisko práce.

The theoretical part of the bachelor thesis deals with the description of accounting and its history. It mentions some terms from the field of public administration. It explains the essence of ERP systems and specifies the selected criteria for choosing a potential successor to the existing system. The practical part contains information about the investigated system, its evaluation and comparison with the competition. The third part contains the result of the investigation and the final opinion of the work.
Appraisal of Aplication of Selected Accounting Software in Public Sector
Keywords: účetnictví; veřejná správa; ERP systémy; podnikové informační systémy; účetní a ekonomické systémy; accounting; public sector; ERP systems; business information systems; accounting and economic system