Přestavba křižovatky „Semilaso“ v Brně Králově Poli - Kopuletá, Jitka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Předmětem diplomové práce je přestavba křižovatky "Semilasso" v Brně Králově Poli. Jedná se o světelně řízenou, průsečnou křižovatku ulic Palackého třída, Kosmova a Riegrova, která tvoří významný přestupní uzel mezi linkami MHD. Zastavují zde dvě tramvajové, jedna trolejbusová a devět autobusových linek. Návrh sjednocuje tramvajové zastávky, usměrňuje pohyb chodců a snižuje intenzitu automobilové dopravy směřující do centra města.

The topic of my master´s thesis is the reconstruction of the intersection „Semilasso“ in Brno, Královo Pole. I´m designing a signalized transversal intersection of streets Palackého třída, Kosmova and Riegrova, which is a signifiant transfer junction of public transport. Altogether, there stop two tramlines, one trolleybus line and nine bus lines. The project merges the tram stops, directs the movement of pedestrians and lowers the intensity of car transportation heading to the city centre.
Study of roundabout in front of the main entrance Trade Fairs Brno
Keywords: rekonstrukce intravilánu; světelně řízená křižovatka; městská hromadná doprava; pohyb chodců; zastávka; reconstruction of urban area; signalized intersection; public transport; movement of pedestrians; tram stop; bus stop