Přenos informací po síti Ethernet - Kutílek, Miloš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá přenosem informací po síti Ethernet. V této práci byl vybrán vhodný mikrokontrolér a komunikační modul, který zajištuje přenos dat z Ethernetu na SPI sběrnici, dále bylo zvoleno optimální digitální teplotní čidlo DS1820. Teoreticky popisuje model TCP/IP a síť typu Ethernet. V práci je vytvořeno blokové schéma zapojení, dále bylo vytvořeno elektrické schéma zapojení a deska plošných spojů. V prostředí BascomAVR je naprogramován program, který slouží pro přenos informací z mikrokontroléru přes Ethernet na webové stránky.

This thesis deals with the transmission of information over the Ethernet network. In this work a suitable microcontroller and a communication module were selected. The Module provides data transfer from Ethernet to SPI bus. Furthermore an optimal digital temperature sensor DS1820 was chosen. Theoretically it describes the model TCP / IP and the Ethernet type network . In this thesis a block circuit diagram is created, further an electrical wiring diagram and a printed circuit board were constructed. In the programming environment BascomAVR a program is compiled, which is used to transfer information from the microcontroller via Ethernet to a website.
Data Transfer via Ethernet
Keywords: Ethernet; TCP/IP model; mikrokontrolér; Power over Ethernet.; Ethernet; TCP/IP model; microcontroller; Power over Ethernet.