Zjištění existence finančních synergických efektů konsolidujících jednotek ve vybraném odvětví - Gürtlerová, Lucie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Diplomová práce se věnuje problematice sledování existence synergických efektů u vybraných konsolidujících subjektů na území České republiky. Cílem práce je posouzení existence pozitivních finančních synergických efektů u subjektů působících v oblasti zemědělství. Vyhodnocení vlivu těchto efektů je provedeno na základě analýzy hodnot vybraných ekonomických ukazatelů mateřského podniku a konsolidačního celku.

This diploma thesis is aimed at the issue of monitoring the existence of synergic effects of the selected consolidating entities in the Czech Republic. The aim of the thesis is to assess the existence of positive financial synergy effects for entities operating in agronomy. The decision about influence of these effects is based on the analysis of the values of selected economic indicators of the parent company and the consolidation unit.
Determining The Existence of Financial Synergy Effects of Consolidating Units in The Selected Industry
Keywords: akvizice; fúze; konsolidace; konsolidované účetní výkazy; synergický efekt; finanční synergie; zemědělství; acquisitions; mergers; consolidation; consolidated financial statements; synergic effect; financial synergy; agronomy