Budova laboratoří ve Valašských Kloboukách - Ganglbauer, Tereza (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na návrh nosné ocelové konstrukce jednopodlažní budovy laboratoří v lokalitě Valašské Klobouky. Půdorysné rozměry objektu jsou 27x42m a konstrukční výška 10,7m. Hlavní nosná konstrukce je tvořena příhradovým vazníkem mansardového tvaru o sklonech 7,6° a 18,4° po vzdálenostech 6m. V konstrukci jsou použity otevřené průřezy. Návrhový model byl vytvořen v programu Dlubal RFEM 5.05. Návrh je proveden s ohledem na požadovanou spolehlivost a hospodárnost dle platných norem.

The bachelor’s thesis is focus on design of steel load-carrying structure of single storey laboratory building in locality Valašské Klobouky. Dimension‘s plan of structure are 27x42m and the height of the building is 10,7m. The main load-carrying structure is made by a mansard shaped truss girder with slopes 7,6°and 18,4° by distances 6 m. Open cross-sections are used in the structure. Design model was created by Dlubal RFEM 5.05 program. The design was made with regard to the required reliability and economy according to valid standards.
Laboratory Building in Valašské Klobouky
Keywords: Ocelová konstrukce Mansardový příhradový vazník Budova laboratoří Otveřené průřezy Kloubové uložení vazníku; Steel structure Mansard truss girder Laboratory building Open cross-sections Pinned-supported girder