Design domácí pekárny - Pavla, Jozef (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2014)
Táto bakalárska práca sa venuje návrhu modernej domácej pekárne typu, ktorý sa čoraz bežnejšie dostáva do našich domácností. S tým spojene sa rozvíja kultúra okolo vzniku a vymieňania si vlastných skúseností a receptov. Cieľom práce je návrh, ktorý splňuje všetky sledované aspekty a náležitosti. Je možné produkt rozobrať, tak aby sa dal zabaliť a transportovať. Pri práci bolo taktiež riešené ovládanie a jeho nekonvenčné riešenie taktiež prispelo k odčleneniu sa od konkurencie.

This thesis dedicates about designing a modern bread-machine, which is becoming more common in our households. It is simultaneously developing new culture besides formation and exchanging own experiences and recipes. The conclusion, respects all the followed aspects and requirements. It is possible to pack it into more compact size easily transported. The final design also meets the controlling requirements as well as it’s unconventional solution helped to stand out of conventional solutions.
Design of bread maker
Keywords: Pekáreň; chlieb; produktový design; Bread-maker; bread; product design