Provozně technický stav objektů separace na úpravnách vody - Pešout, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Úkolem této diplomové práce bylo stanovení provozně technických parametrů separačních objektů na úpravnách vody. V první části se nachází teoretická část poskytující základní informace k této problematice. V druhé části se nachází stanovená hodnotící kritéria podle získaných informací k jednotlivým objektům a získaných v praxi prostřednictvím osobních prohlídek na vybraných úpravnách vody.V poslední části se nachází aplikace těchto kritérií na úpravnách vody v praxi s celkovým hodnocením jejich stavu.

The goal of this thesis was to determine the operational and technical parameters of the separation objects in water treatment. The first part is a theoretical and provides basic information on this issue. The second part contains the evaluation criteria created by the obtained information for individual objects and gained in practice by personal visits of selected treatment plants of water. In the last part we can find application of these criteria in water treatment in practice. There is also included the final evaluation of the researched condition.
Operational and Technical Condition of Separation Equipment in Water Treatment Plants
Keywords: Úpravna vody; sedimentace; filtrace; flotace; provozně technické parametry; koagulace; flokulace; pitná voda; podzemní vody; povrchové vody.; Water treatment plant; sedimentation; filtration; flotation; operational and technical parameters; coagulation; flocculation; drinking water; groundwater; surface water.