REVITALIZACE PŘEDPOLÍ KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI - Špondrová, Hana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Návrh ctí historické souvislosti Květné zahrady. Navazuje na přímou geometrii formální zahrady, využívá jejich os a principů. Nově navržené budovy jsou řešeny tak, aby do zahrady zapadaly a nepotlačovaly objekty stávající. Novým prvkem v Holandské zahradě je vodní plocha, která propojuje celý prostor.

The concept revere the historical context of the Flower Garden. It relates to the direct geometry of the formal part of the garden, it uses its axes and principles. The new buildings are solved, not to suppress the current objects. The new element is a water, which connects the whole space of Holland garden
Revitalization Program of Floral Garden in Kromeriz
Keywords: Revitalizace; Kroměříž; Květná zahrada; Revitalization; Kromeriz; Flower garden