Aplikace pro ovládání pracoviště robotického ramene - Sedlák, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2013)
Tato práce se zabývá tvorbou aplikace pro vzdálené ovládání pracoviště robotického ramene na FIT VUT v Brně. Aplikace je vytvořena v jazyce C/C++ s využitím knihovny Qt. V práci jsou nejprve shrnuty obecné metodiky návrhu a testování uživatelských rozhraní. Dále je v práci popsán postup analýzy aplikace, návrhu uživatelského rozhraní, implementace aplikace a její otestování. V závěru práce jsou zhodnoceny výsledky testování a je navrženo další rozšíření aplikace.

This thesis deals with creating the application for remote controlling robotic arm workplace at FIT BUT. The application is developed in C/C++ using the Qt library. The thesis first summarizes the general methodology for the design and testing of user interfaces. The thesis also describes the procedure for application analysis, user interface design, implementation and testing of the application. In conclusion, the test results are evaluated and proposed further expansion of the application.
Application for Controlling Robotic Arm Workcell
Keywords: uživatelské rozhraní; Qt; robotické rameno; aplikace; ovládání; metodika návrhu; metodika testování; metodika hodnocení; user interface; Qt; robotic arm; application; controlling; design methodology; testing methodology; evaluation methodology