Velkokapacitní zásobník řezných nástrojů - Kříž, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou velkokapacitních zásobníků. První část práce je věnována popisem automatické výměny řezných nástrojů a dělení zásobníků řezných nástrojů. Druhá část práce porovnává konstrukční návrhy realizace velkokapacitního zásobníku a zvolení nevhodnější řešení. V další části je vypracováno konstrukční řešení zásobníku s popisem jednotlivých konstrukčních uzlů. Byly provedeny technické výpočty pro ověření zvoleného řešení.

This diploma thesis includes topic of large capacity storage magazines. First part is focused on description of automatic cutting tool change and divison of magazines for cutting tools. Second part of the thesis compares proposal solution and selection of the most appropriate one. Next part is focused on designing the most appropriate soliton to its details. Technical calculations were performed to verify the chosen solution.
High capacity tool magazine
Keywords: Zásobník řezných nástrojů; skladovací zásobník řezných nástrojů; zásobník obsluhovaný robotem; automatická výměna řezného nástroje; regálový zásobník; skladovací zásobník; řezné nástroje.; Cutting tool magazine; cutting tool storage magazine; robot-operated magazine; automatic cutting tool change; regal magazine; storage magazine; cutting tools.