Návrh automatizovaného zakládání vložek do formy vstřikolisu - Strnad, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem automatizovaného zakládání vložek do formy vstřikolisu. V první části je specifikováno zadání a požadavky kladené na novou konstrukci. Dále je provedena analýza řešené problematiky. Zde jsou blíže popsány možnosti orientování, uchopování a manipulace s dílcem. Druhá část obsahuje návrh variant řešení a vlastní konstrukční návrh zvolené varianty doplněný o dimenzování vybraných konstrukčních prvků. Součástí práce je 3D model vytvořený v aplikaci Autodesk Inventor Professional 2018 a výkresová dokumentace vybraných konstrukčních uzlů.

This bachelor thesis deals with the proposal of the liners automated insertion into the injection molding machine form. The task and the new construction requirements are specified in the first part. Further, the analysis of the problematics is performed. There are the possibilities of the orientation, gripping and manipulation with the part described in more details. The second part contains the suggestion of solution options and the structural design of the chosen option that is supplemented by the dimensioning of selected structural elements. The thesis includes the 3D model created in the Autodesk Inventor Professional 2018 application and the drawing documentation of selected construction nodes.
Design of automatic inserting the inserts to the injection moulding machine
Keywords: Automatizované zařízení; jednoúčelový stroj; orientování dílů; chapadlo; manipulátor.; Automated equipment; single-purpose machine; parts orientation; gripper; manipulator.