Měření výkonnosti podniku - Koláčková, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2017)
Tato bakalářská práce je zaměřena na hodnocení výkonnosti podniku za pomoci finančních a ekonomických ukazatelů. Práce vychází především z účetních výkazů rozvahy a výkazu zisku a ztrát. V závěru práce jsou shrnuty hlavní poznatky provedených analýz a představeny doporučení ke zlepšení finanční výkonnosti podniku.

This bachelor thesis is aimed at evaluating the performance of the company with the assistance of financial and economic indicators. The thesis is primarily based on the balance of financial statements and profit and loss report. At the end of the thesis are summarized the main findings of the permorned analyzes and presented recommendations for improving the financial performance of the company.
Business Performance Measurament
Keywords: finanční ukazatele; finanční výkonnost; hodnocení výkonnosti; měření; SWOT analýza; measurement; performance evaluation; performance evaluation; measurement; SWOT analysis