Optimalizace mezistaničního úseku Skrochovice - Krnov - Loučka, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Práce se zabývá návrhem optimalizace železniční trati situované mezi železniční stanicí Krnov a železniční stanicí Skrochovice. Úsek začíná v km 87,892 napojením na výhybku v železniční stanici Krnov a končí v km 90,4 za zastávkou Krnov-Cvilín. Hlavním cílem této práce je zpracování návrhu úpravy geometrických parametrů koleje, rekonstrukce železničního svršku, obnovy odvodnění a technologie práce. Součástí práce je také vypracování výkazu výměr, a pokud to bude možné i návrh zvýšení traťové rychlosti. Dále bylo potřeba navrhnout typ konstrukce u železničních přejezdů a železniční svršek na mostní konstrukci v km 90,367.

This thesis deals with design of optimization of the railway track situated between Krnov railway station and Skrochovice railway station. The section starts at km 87.892 at switch point of Krnov railway station and ends at km 90.4 behind the Krnov-Cvilín stop. The main goal of this work is to design geometric parameters of the track, reconstruction of the railway superstructure, restoration of the drainage and to propose a work technology. The work also includes working out of the bill of quantities and if it is possible a proposal of track speed increase. The design of railway crossings structure and the track on the bridge structure at km 90.367 was required.
Optimization of Skrochovice - Krnov Track Section
Keywords: Železniční trať; železniční svršek; železniční spodek; odvodnění; železniční přejezd; násep; výhybka.; Railway track; railway superstructure; railway substructure; drainage; rail crossing; bank; switch.