Výstavba obchodního domu v Mladé Boleslavi - řešení hrubé spodní stavby - Škopík, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá řešením hrubé spodní stavby obchodního domu v Mladé Boleslavi. V této práci je řešen technologický předpis pro provádění zemních prací a pro provádění základových a svislých nosných konstrukcí hrubé spodní stavby. Podrobněji se zabývá i dopravní situací v okolí stavby, časovým plánem jednotlivých prací, návrhem strojní sestavy, zajištěním kvalitativních požadavků, bezpečností práce a rozpočtem. Tato práce je také zajímavá s ohledem na řešení organizace výstavby, jelikož se jedná o stavbu, která se nachází uprostřed zástavby. Podkladem pro tuto práci byla výkresová dokumentace pro realizaci této stavby.

This bachelor's thesis deals with solution of gross substructure a department store in Mladá Boleslav. In this thesis is solved a technological specification for implementation of earthworks and implementation of foundations and vertical supporting constructions of gross substructure. More specifically deals with traffic situation around building, time schedule of works, proposal of machine assemblies, ensuring qualitative requirements, safety at work and budget. This thesis is very interesting about solution of construction organization, because this construction is in the middle of housing estate. The basis for this thesis was a drawing documentation for realization of this construction.
CONSTRUCTION OF A DEPARTMENT STORE IN MLADÁ BOLESAV - SOLUTION OF GROSS SUBSTRUCTURE
Keywords: Obchodní dům; technologický předpis; bezpečnost práce; zařízení staveniště; strojní sestava; výkaz výměr; rozpočet; časový plán; kontrolní a zkušební plán; zemní práce; základové a svislé nosné konstrukce; technická zpráva; Department store; technological specification; safety at work; equipment of construction site; machine assemblies; bill of quantities; budget; time schedule; inspection and test plan; earthworks; foundations and vertical supporting constructions; technical report