Nástroj pro SEO analýzu - Špaček, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Diplomová práce pojednává o problematice SEO (Optimalizace pro vyhledávače). Součástí práce je vytvoření nástroje, který analyzuje webové stránky s ohledem na různé jazykové mutace a výsledky poskytne uživateli i s patřičným vzdělávacím efektem. Na základě analyzovaní, které je možné spouštět i v nastavených pravidelných intervalech, lze zobrazit průběh optimalizace. Nástroj využívá technologií Microsoft, zejména ASP.NET, SQL Server 2008, Microsoft Server 2008 a je vyvíjen pomocí prostředí Visual Studio 2010.

The thesis deals with SEO problems (Search Engine Optimization). The part of the thesis is creation of tool which analyzes web pages in multilanguage versions and results provides with appropriate educational effect for user. According the analyzing that can be also used in the regular interval it's possible to show optimization history. The tool uses Microsoft technologies, especially ASP.NET, SQL Server 2008 or Microsoft Server 2008 and is developed by Visual Studio 2010.
SEO Analysis Tool
Keywords: SEO; Optimalizace pro vyhledávače; nástroj pro SEO analýzu; Internetové vyhledávače; webová aplikace; .NET; MVC; Model View Controller.; SEO; Search Engine Optimization; SEO tool; Search engine; web application; .NET; MVC; Model View Controller.