Distribuovaný rendering na platformě WebGL - Svačina, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2013)
Bakalářská práce se zabývá studiem a aplikací možností moderních webových prohlížečů z pohledu 3D grafiky a distribuce dat. Jsou využity mnohé technologie nového standardu HTML5, jako je například technologie WebGL pro nízkoúrovňové vykreslování 3D grafiky s využitím přímého programování shaderů grafické karty nebo technologie XHR2 pro asynchronní přenos binárních dat. Cílem práce je návrh a implementace jednoduchého distribuovaného vykreslování 3D grafiky za využití těchto technologií.

Bachelor thesis deals with the research and the usage possibilities of modern web browsers from the view of 3D graphics and data distribution. In the research were used the new HTML5 standard technologies, such as the WebGL technology for low level graphics together with direct programming of the card shaders or XHR2 technology for asynchronous binary data transfers. The objective of the thesis is to implement a simple distributed 3D graphics renderer by application of these technologies.
Distributed Rendering on WebGL Platform
Keywords: HTML5; WebGL; OpenGL ES; shader; 3D grafika; distribuce výpočtů; HTML5; WebGL; OpenGL ES; shader; 3D graphics; distributed computing