Zařízení na výrobu vlákna z termoplastu PET pro použití k 3D tisku metodou FDM - Kotačka, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Tato diplomová práce řeší návrh zařízení na výrobu vlákna z termoplastu PET pro použití k 3D tisku metodou FDM. Je zde proveden stručný přehled metod zpracování plastů, dále je zde zahrnut konstrukční návrh zařízení s potřebnými strojírenskými výpočty. Součástí této práce je i výkresová dokumentace s celkovým ekonomickým zhodnocením.

This thesis deals with design of equipment for the production of PET termoplastic fibre to be used in 3D printing by means of FDM method. Concise survey of plastics processing methods is presented herein, furthermore, structural design of equipment with necessary engineering calculations is included as well. Drawing documents with the total economic evaluation is a part of this thesis too.
An equipment for PET filament producing for 3D printing usage
Keywords: Stejnosměrný elektromotor; šneková převodovka; šnek; barel; tryska; ohřívač.; Direct-current electric motor; worm-gear unit; worm; barrel; jet; heater.