Zlepšení toku hmoty obilné žací lišty typu Power Flow - Štelcl, Michael (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Diplomová práce se zabývá návrhem rozsahu optimálních pracovních rychlostí pásového dopravníku a průběžného šneku žací lišty typu Power Flow. Pro tyto účely autor diplomové práce vytvořil vlastní výpočtovou teorii, zahrnující geometrické vlastnosti sklízeného materiálu. Zároveň je zde provedena rešerše pracovních orgánů žacích lišt konkurenčních výrobců a proveden důkladný rozbor toku materiálu (transportu sklízené plodiny) žací lištou. Diplomová práce zahrnuje také podrobný popis některých typů sklízených plodin, s orientací na 4 hlavní druhy obilovin.

The master's thesis is focused on a design of optimal working speed of auger and belt transporter which are parts of Power Flow header for standard type of combine harvester. In the master's thesis author suggest a new simplified theory of crop flow inside the Power Flow header. The thesis contain the factors which can affect the crop flow and comparison between the Power Flow and competitor's header. The thesis also contain geometrical characteristics of crop for four types of cereal.
Crop flow improvements at the Power Flow header
Keywords: žací lišta; Power Flow; pásový dopravník; šnekový dopravník; průběžný šnek; sklízecí mlátička; obiloviny; header; Power Flow; belt transporter; auger; combine harvester; cereal; wheat