Úzkopásmové filtry pro signály EKG - Strouhal, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Cílem této práce je odfiltrování nejčastějšího typu rušení v EKG signálech, síťového brumu a driftu. Zabývá se návrhem a realizací lineárních filtrů typu FIR a IIR v prostředí Matlab. Pro realizaci FIR filtrů jsou použity metody vzorkování frekvenční charakteristiky a váhování impulsní charakteristiky, pro IIR filtry metoda návrhu filtru z rozložení nulových bodů a pólů v rovině „z“ a metoda založená na podobnosti s analogovými filtry.

The aim of this paper is to filter out the most common type of noise in EKG signals, network brum and drift. This paper deals with the design and implementation of linear filters of type FIR and IIR in Matlab. The implementation of FIR and IIR filters make use of four different design methods.
Narrow-Band Filters for ECG Signals
Keywords: Signály EKG; úzkopásmová filtrace signálů EKG; ECG signals; narrow-band filtering of ECG signals