Kvantifikace energetického přínosu řídicí jednotky solárního systému - Míčková, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Cílem práce je prostudovat problematiku sluneční energie a jejího využití v solárních systémech. Dále, podrobně se seznámit s konkrétním solárním systémem pro ohřev TUV, především s principem přeměny energií a funkcí jednotlivými komponentů. Je navržena a realizována měřicí metoda pro zjištění, zdali je řídicí jednotka pro systém důležitá, nebo by se obešel bez ní.

The aim of this work is to study the problems of solar energy and its use in solar systems. Furthermore, to become familiar with a particular solar system for hot water, especially with the principle of energy conversion and features individual components. It is designed and implemented measurement method to determine whether the control unit for the system is important, or would be better even without it.
Quantification of energy contribution of solar system control unit
Keywords: Sluneční energie; solární systémy; energetický zisk solárních systémů; měřicí metoda; Raspberry Pi; Solar energy; solar systems; energy gain of solar systems; measuring method; Raspberry Pi