Zařízení pro dálkové ovládání terčů - Tkáč, Stanislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Úkolem této práce je vymyslet a zhotovit funkční zařízení, které má za úkol sepnout vždy jen jeden z několika (38 až 55) elektromagnetických ventilů. Ventil, který má být sepnut se volí buď z tlačítkové klávesnice, nebo z PC přes rozhraní RS 232. Zařízení musí být zhotoveno pomocí jednoho, nebo více procesorů PIC.

The task of this work is to make a functional device, that is intended to close only one of several (38 to 55) of electromagnetic valves. Which valve is going to be switched is elected either of the push-button keypad, or from a PC via RS 232. Equipment must be made using one or more PIC processors.
Remote control of targets
Keywords: Procesor; Assembler; Asynchronní komunikace; Klávesnice; Modul; Výstup; Rutina; Proměnná; Processor; Assembler; Asynchronous communication; Keyboard; Module; Output; Routine; Variable