Ustálený chod vedení 110 kV - Leinweber, Luboš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Moje práce se zabývá parametry dlouhého vedení velmi vysokého napětí (vvn) 110 kV se zadanými výstupními parametry (jmenovité napětí, cos?, činný výkon a délku vedení) a to jak z teoretické části, tak i z části praktické, kterou jsem provedl výpočtem ze zadaných hodnot parametrů vedení. Výpočet jsem provedl nejprve přibližný, pomocí náhradních dvojbranů (T, ?, ?, Steinmetz), pomocí dvojbranu nakrátko, naprázdno a poté jsem provedl přesné řešení a nahrazení pomocí řady. Tyto typy výpočtu jsem popsal v teoretické části. Výsledky jsem porovnal a určil, která metoda se mi zdá být nejpřesnější.

My work is dealing with parameters long high voltage (vvn)110kV with wanted output parameters(voltage rating , cos? , aktive power and size of power line) namely in theoretic part as well as in practic part , which I made from required parameter values of power line. At first I did the approximate calculation by reserve power lines ( T , ? , ? , Steinmetz), by short power line , idle power lines and after that I made perfect conclusion and elaboration by the help of lines. I described these kind of calculation in the theoretic part. I compared the results and I determinated which method was te best.
Stabilized operation of a 110 kV power line
Keywords: dvojhran T; ?; ?; Steinmetz; jmenovité napětí; činný výkon; cos?; přesné řešení; nahrazení pomocí řady; power line T; ?; ?; Steinmetz; voltage rating; aktive power; cos?; perfect conclusion; elaboration by the help of line