Stanovení opotřebení stavebních konstrukcí - Szturc, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební)
Předmětem bakalářské práce je stanovit opotřebením stavebních konstrukcí členěných do funkčních a stavebních dílů z hlediska materiálové náročnosti. Teoretická část se věnuje kalkulačnímu vzorci, struktuře nákladů, funkčním a stavebním dílům v rámci oceňování a opotřebení. Praktickou část tvoří oceňování stavebních objektů pomocí oceňovací vyhlášky.

The subject of the bachelor thesis is to determine the wear of building structures divided into functional and building parts in terms of material intensity. The theoretical part deals with the calculation formula, cost structure, functional and construction parts in terms of valuation and wear. The practical part consists of valuation of constructions by using a valuation decree.
Stanovení opotřebení stavebních konstrukcí
Keywords: funkční díl; stavební díl; cenová soustava; oceňovací podklady; třídící systémy; opotřebení; životnost; kalkulace nákladů; kalkulační vzorec; individuální kalkulace; výrobní kalkulace; náklady ve stavebnictví; functional part; construction part; price system; valuation documents; sorting systems; wear; service life; costing; calculation formula; individual calculation; production calculation; construction costs