Stavebně technologický projekt pavilonu laboratoří technologií Akademie věd v Brně - Cihelka, Karel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Předmětem diplomové práce je řešení vybraných částí stavebně technologického projektu pavilonu laboratoří technologií Akademie věd v Brně. Práce se zabývá zejména realizací zemních prací, podchycením okolních stávajících objektů a řešením komplikací vzniklých výstavbou v centru Brna. Na toto téma navazuje kontrolní a zkušební plán a požadavky bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Dále práce obsahuje studii realizace hlavních technologických etap výstavby, časový a finanční plán stavby, rozpočet, vybrané detaily realizace a projekt zařízení staveniště včetně návrhu a ověření jeřábu.

The topic of this master thesis is dealing with selected parts of the constructional and technological project of laboratoty pavilion for technology of AS in Brno. Thesis is mainly focused for technological instructions of ground works, support of next building and solving of city center problems. Components of this thesis are evaluation plans and work place safety protocols. Next content of thesis are study of main technological phases, time and finanical plans, items budget, selected details, construction site equipment and design and verification of tower crain.
Constructional and Technological Project of Laboratoty Pavilion for Technology of AS in Brno
Keywords: Laboratoř; stavebně-technologický projekt; zemní práce; zvláštní zakládání; pažící stěna; štětovnice; základy; bednění; beton; výztuž; monolitický železobetonový skelet; pohledový beton; provětrávaná fasáda; plochá střecha; technologický předpis; časový harmonogram; bezpečnost práce; věžový jeřáb; Laboratory; constructional and technological project; ground works; special ground work; shoring wall; sheet piles; foundation; formwork; concrete; cast-in-place reinforced concrete skeleton; fair-faced concrete; ventilated façade; flat roof; technological instructions; time schedule; occupational safety; tower crane