WiiMote jako vstupní zařízení - Vrana, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Tato práce se zabývá možnostmi využití Wii remote k ovládání počítače místo klasických vstupních  zařízení. Klade důraz na využití gest rukou jako novou alternativu zadávání příkazů počítači. Zabývá se  algoritmem "dynamické borcení času" na rozpoznávání signálů a technik k sloužících k mezi-procesové komunikaci  DCOP a D-BUS.  Součástí práce je návrh a implementace aplikace s využitím WiiMote.

This thesis is concerned with possibilities of PC control by Wii remote controller compared to classical input devices. It focus on utilization of hand gestures as an alternative way to set orders to PC. Algorithm " Dynamic time warping" for signals recognition and inter-process communication technics DCOP and D-BUS are presented. Other part of the thesis is dedicated to proposal and implementation of application using WiiMote.
WiiMote as Input Device
Keywords: WiiMote; dynamické borcení času; rozpoznávání gest; mezi-procesová komunikace; DCOP; D-BUS; X-Windows sytém.; WiiMote; Dynamic time warping; motion analysis; inter-process communication; DCOP; D-BUS; X-Windows system.