Studium interkalace a kovalentní vazby doxorubicinu do deoxyribonuklové kyseliny za využití voltametrie a impedanční spektroskopie - Kynclová, Hana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Doxorubicin patří k jedněm z nejvíce využívaných protinádorových léčiv současné doby. Využitím metod elektrochemické impedanční spektroskopie a cyklické voltametrie byl zkoumán vliv doxorubicinu na buňky senzitivní k doxorubicinu a buňky rezistentní.

Doxorubicine is one of the most used anticancer medicaments nowadays. Improvement of Electrochemical Impedance Spectroscopy and cyclic voltammetry was investigated influence of doxorubicine to sensitive cells and resistibility cells.
Study of intercalation and covalent bond of doxorubicin into deoxyribonucleic acid using voltammetry and impedance spectroscopy
Keywords: impedance; impedanční spektroskopie; DNA; hřebínkové elektrody; doxorubicin; voltametrie; neuroblastom; impedance; impedance spectroscopy; DNA; comb-like electrode; doxorubicine; voltammetry; neuroblastom