Hodnocení finanční situace společnosti BS vinařské potřeby s.r.o. a návrhy na její zlepšení - Záklasníková, Jitka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2016)
Tato bakalářská práce na téma „Hodnocení finanční situace společnosti BS vinařské potřeby s.r.o. a návrhy na její zlepšení“ se zabývá finanční analýzou společnosti za období 2010–2014. V teoretické části jsou vysvětleny metody a ukazatelé finanční analýzy. Praktická část obsahuje výpočty vybraných ukazatelů finanční analýzy a interpretaci jejich výsledků. V závěru práce jsou na základě výsledných údajů navržena možná řešení ke zlepšení finanční situace společnosti.

This Bachelor´s Thesis on „Evaluation of the Financial Situation the company of BS vinařské potřeby Ltd. and Proposals for its Improvement “deals with a financial analysis of the company during 2010-2014. The part of theoretical explains the methods, concepts and indicators for measuring performance. The practical part includes calculations of the selected indicators of financial analysis and Interpretation of their results. In the conclusion on the basis of data these results will be suggested possible solutions to improve the financial situation of the company.
Evaluation of the Financial Situation of BS Vinařské Potřeby Ltd. and Proposals for its Improvement
Keywords: Finanční analýza; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; cash flow; metody finanční analýzy; SWOT analýza; absolutní ukazatele; rozdílové ukazatele; poměrové ukazatele.; Financial analysis; balance; profit and loss statement; cash flow; methods of financial analysis; SWOT analysis; financial analysis total; differential indicators; ratio indicators.