Studie strojů pro letní údržbu komunikací - Hradil, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Tato bakalářská práce rešeršního typu je rozdělena do několika částí. Věnuje se rozboru strojů na údržbu a opravy okolí silničních komunikací v letním období, tj. fréz, sekaček, mulčovačů a rypadel. Zabývá se popisem jejich funkce a konstrukčním řešením. Tato práce obsahuje i vybrané parametry některých strojů.

This thesis is written as a exploration of facts and is divided into several parts. It attends to an analysis of machines for road maintenance in summer, i.e. milling machines, mowers, mulching mowers and excavators. It adress to their constructive resolution. This thesis contains also choosen parametres of some machines.
Study of machines for road maintenance in the summer
Keywords: Fréza; sekačka; mulčovač; rypadlo; milling machine; mower; mulching mower; excavator