Analýza řezných sil při řezání závitů - Štokman, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou silového zatížení při řezání závitů. Práce zahrnuje základní metody výroby závitů, fyzikální podstatu řezného procesu, PVD povlaky, nástrojové materiály, analýzu a vyhodnocení testovaných maticových závitníků s aplikací PVD povlaků.

This master‘s thesis deals with cutting force analysis when tapping. This thesis includes basic methods of manufacture of threads, physical fundamentals of the cutting process, PVD coatings, tool materials, analysis and assessment of the testing nut taps with the application of PVD coatings.
Cutting force analysis when tapping
Keywords: maticový závitník; řezný proces; PVD; povlakování; analýza; nut taps; cutting proces; PVD; coating; analysis