Statické a dynamické vlastnosti proudových zdrojů - Čech, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Tato bakalářská práce popisuje základní vlastnosti proudových zdrojů a jejich využití jako proudová zrcadla. Zaměřuje se na nejčastější varianty, kde podrobně popisuje princip a vlastnosti proudového zrcadla podle Wilsona. To je sestaveno z bipolárních a unipolárních tranzistorů, které jsou na základě analýzy porovnány.

The goal of this thesis is to describe the main attributes of current sources and their use as current mirrors. It is focused on the most common variations, and is specially targeted the principles and features of the Wilson-current-mirror, which is composed of bipolar and unipolar transistors. The goal is to compare them, on the basis of the analysis.
Static and dynamic properties of current sources
Keywords: proudový zdroj; simulace; Wilsonovo proudové zrcadlo; current source; simulation; Wilson-current-mirror