Vyhodnocovaní efektivity výroby - Czipszer, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2020)
Diplomová práce se zaobírá problematikou vyhodnocování efektivnosti a sběru dat linek ve výrobě, pomocí programu APROL od společnosti B\&R automation. Cílem práce je vytvořit program splňující požadavek, který se následně porovná z již realizovanými projekty společnosti a bude sloužit k vytvoří standardu společnosti. První část se věnuje popisu teorii této problematiky a použitého softwaru. Ve druhé části je popsáno řešení simulátoru linky a celé koncepce sběru a vyhodnocování.

The master thesis deals with the issue of evaluation of efficiency and data collection of lines in production, using the APROL program from B\&R automation. The aim of this work is to create a program completed requirement, which is going to be compared with already implemented projects of the company and will serve to create a company standard. The first part is devoted to the description of the theory of this issue and used software. The second part describes the solution of the line simulator and the whole concept of collection and evaluation.
Evaluating production efectivity
Keywords: PLC; MES; DCS; KPI; OEE; TEEP; PEE; OFE; MTTR; MTBF; Dashboard; Skorekarty; APROL; MariaDB; Jaspersoft.; PLC; MES; DCS; KPI; OEE; TEEP; PEE; OFE; MTTR; MTBF; Dashboard; Scorecards; APROL; MariaDB; Jaspersoft.