Měnič z 12 V DC na 230 V AC s ochranami - Navrátil, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Bakalářská práce se zabývá návrhem měniče, který mění vstupní stejnosměrné napětí o velikosti 12 V na střídavé napětí o velikosti 230 V a frekvenci 50 Hz. Úvod práce popisuje základní rozdělení spínaných měničů. Na základě této kapitoly byla vybrána koncepce navrhovaného měniče. V praktické časti je popsána konstrukce navrhovaného měniče včetně požadovaných ochran. Na závěr byla konstrukce měniče ověřena praktickým měřením, kde výsledky dosahovaly požadovaných hodnot s mírnou odchylkou.

This bachelor thesis deals with converter, which alters 12 V of direct input Voltage to 230 V of alternating Voltage output with frequency of 50 Hz. Introduction describes the basic parting of convertors. The chosen concept of designed convertor was based on that chapter. The practical part describes construction of this convertor including necessary safety shielding. At the end, the construction of the converter was tested by practical measuring and it was proven that the result meets with required values with slight anomaly.
Inverter 12 V DC to 230 V AC with Protection
Keywords: DC/AC měnič; DC/DC měnič; spínaný zdroj; push-pull; dvojčinný měnič; propustný měnič; Push-pull; DC/AC conventor; DC/DC conventor; switching source; forward convector