Rozvoj nástroje Dataster - Vlach, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá rozvojem existující webové aplikace Dataster v platformě Testos. Tato aplikace slouží zejména jako uživatelské rozhraní pro nástroj dbgenx z téže platformy. Smyslem aplikace Dataster je možnost uživatelsky přívětivého generování testovacích dat. Vytvořená data následně slouží primárně pro naplnění obsahu relační databáze. Prvním cílem této bakalářské práce bylo rozšířit nástroj dbgenx o možnost generování testovacích dat se zohledněním kritérií pokrytí kombinačního testování. Za tímto účelem bylo využito aplikační logiky nástroje Combine též z platformy Testos. Druhá polovina práce se zabývá množstvím drobných úprav a rozšíření samotného uživatelského rozhraní systému Dataster. Účelem těchto úprav bylo zlepšení použitelnosti a celkové uživatelské přívětivosti aplikace.

This bachelor thesis deals with expansion of existing web application Dataster in Testos platform. This application serves as a user interface for dbgenx tool from the same platform. The main purpose of Dataster is a user-friendly generation of randomized structured data which are used as a database test content. The first goal of this bachelor thesis was, in particular, to extend dbgenx tool with the possibility of generating test data according to the coverage criteria of combinatorial testing. An existing tool Combine from Testos platform has been selected for this purpose. The other part of the thesis deals with a number of small adjustments and expansion of Dataster web application, for a improvement of usability and overall user-friendliness of this application.
Development of Dataster Tool
Keywords: generování testovacích dat; kombinační testování; SMT řešitelé; Docker; Vue.js; Python; Dataster; dbgenx; Combine; Testos; test-data generation; combinatorial testing; SMT solvers; Docker; Vue.js; Python; Dataster; dbgenx; Combine; Testos