Návrh IoT zařízení komunikujícího pomocí standardu NB-IoT - Vörös, Ondrej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2019)
Diplomová práca sa zaoberá návrhom nízkopríkonového IoT zariadenia komunikujúceho pomocou štandardu NB-IoT. V teoretickej časti práce sú opísané princípy a možnosti komunikácie v IoT sieťach Sigfox, LoRa a NB-IoT, tiež fyzická vrstva, sieťová architektúra, technológia sietí a použité frekvenčné pásma. Praktická časť sa zaoberá návrhom NB-IoT zariadenia od systémového návrhu cez výber hlavných súčiastok po podrobný fyzický návrh zariadenia. Sú zrealizované a naprogramované dva prototypy zariadenia s použitím dvoch rôznych rádiových modulov, na ktorých je uskutočnené meranie energetického profilu zariadenia v rôznych režimoch.

This diploma thesis deals with the design of low-power IoT device communicating by using the NB-IoT standard. The theoretical part of the thesis is dedicated to the explanation of the principles and capabilities of communication in IoT networks Sigfox, LoRa and NB-IoT, and also its physical layer, network architecture, techonology principles and frequency bands used. The application part of the thesis is dedicated to design of the NB-IoT device from the system design through the selection of main components to the detailed physical design of the device. Two prototypes of the device with two different radio modules used are fabricated on which is performed measurement of the power profile of the device in various operation modes.
Design of IoT device communicating by using NB-IoT standard
Keywords: IoT; LPWA; NB-IoT; nízky príkon; IoT; LPWA; NB-IoT; low power