Dynamika náběhu a chladnutí podlahového vytápění - Šikula, Ondřej; Plášek, Josef (Slovenská spoločnosť pre techniku prostredia ZSVTS, 2011)
Příspěvek je zaměřen na numerické simulaci náběhu a chladnutí podlahové vytápění při časově neustálených podmínkách. Pr simulace byl použit software Calculation Area (CalA). Výsledky ukazují, že podlahové vytápění se chová obecně velmi pomalu, a proto jeho reakce na tepelné ztráty v místnosti jsou problematické.

The contribution is focussed on numerical simulation of cooling and heatings reactions of a floor heating by transient conditions. The software Calculation Area (CalA) was used. The results shows, that the floor heating behaves very slowly and therefore its reaction on thermal losses in a room are problematic.
Cooling and heating reactions of a floor heating
Keywords: podlahové vytápění; náběh a chladnutí; numerické simulace; software CalA; floor heating; cooling and heatings reactions; numerical simulation; software CalA