Porovnání daňových systémů České a Slovenské republiky se zaměřením na zdaňování příjmů právnických osob - Fratriková, Denisa (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2010)
V bakalářské práci jsou porovnány daňové systémy Slovenské a České republiky se zaměřením na daň z příjmů právnických osob. Tato práce rovněž obsahuje ukázky dopadu daňových zákonů na konkrétní typy daňových subjektů a zhodnocení rozdílů mezi daňovými systémami obou zemí. V poslední části práce jsou uvedené možnosti daňové optimalizace na Slovensku a v České republice.

In the bachelor thesis, there is a comparation of tax systems of the Slovak and Czech republic focused on income tax of corporations. This paper also contains examples of a tax legislation impact on specific types of tax subjects and an evaluation of differences between tax systems of each country. In the final part, possibilities for a tax optimalization in both countries are mentioned.
Comparation of Tax Systems of the Czech and Slovak Republic Aiming at Legal Entities Taxation
Keywords: daňový systém; daň z příjmů právnických osob; daňová optimalizace; daňový subjekt; tax system; corporation income tax; tax optimalization; tax subject