Návrh přemostění komunikace - Váša, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
V diplomové práci je řešen návrh dálničního mostu přes silnici II/464 mezi obcemi Butovice-Bílovec. Pro návrh přemostění byly provedeny 4 varianty, ze kterých pro další zpracování byly vybrána varianta lichoběžníkové desky s náběhy v podélném směru. Posouzení konstrukce bylo provedeno pro mezní stavy únosnosti a použitelnosti, a to dle platných norem. Stanovení vnitřních sil bylo provedeno na modelu vytvořeném v programu Scia Engineer 18.0.

The diploma thesis deals with the design of the motorway bridge over the II / 464 road between Butovice-Bílovec. For the bridging design four variants were made, from which a variant of the slab with longitudinal extensions was selected for further processing. The design assessment was performed for the ultimate limit state and serviceability limit state according to valid standards. Determination of internal forces was performed on the model developed in Scia Engineer 18.0.
Design of the bridge structure across the street
Keywords: Dálniční most; most o třech polích; předpjatý beton; deskový most; mezní stav únosnosti; mezní stav použitelnosti; Motorway bridge; 3 spans bridge; pre-stressed concrete; slab bridge; ultimate limit state; serviceability limit state.