Bezpečnostní identifikace - Porada, Viktor (Akademické nakladatelství CERM, 2020)
Bezpečnostní identifikace zahrnují všechny druhy identifikace v kriminalistické, znalecké a bezpečnostní praxi. Rozhodující význam v rámci základních pojmů bezpečnostních věd však přísluší identifikaci bezpečnostní situaci a bezpečnostních činností. Teoretický základ všech druhů identifikací (objektů, systémů), tvoří systém pojmů, zásad a metodologie. Tento systém umožňuje vědecky určovat totožnost materiálních objektů podle jejich odrazů a využít takto získaných výsledků pro účely trestního řízení a rovněž při aplikování správných a efektivních bezpečnostních činností.

Security identifications include all types of identification in forensic, expert and security practice. However, the identification of the security situation and security activities is crucial in the basic concepts of security sciences. The theoretical basis of all types of identifications (objects, systems) is a system of concepts, principles and methodology. This system makes it possible to scientifically determine the identity of material objects according to their reflections and to use the results thus obtained for the purposes of criminal proceedings and also in the application of correct and effective security activities.
Security Identifications
Keywords: identifikace (bezpečnostní situace; činností; objektů; systémů; biometrická; autentizace; simplifikace; algoritmizace; verifikace); analýza; stav; vývoj; struktura; identification (security situation; activities; objects; systems; biometric; authentication; simplification; algorithmization; verification); analysis; state; development; structure