Aplikace syntetických bloků při syntéze elektronických obvodů - Labudík, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
V projektu jsou zkoumány syntetické cívky a FDNR, obvody jsou nejprve odsimulovány ve snapu, ze kterého jsem získal graf závislosti vstupní impedance na frekvenci a vztah pro výpočet této impedance. Výsledky z této simulace byly použity pro simulace v programu PSpice, kde jsem dané obvody porovnával s ekvivalentními obvody, které jsem skládal na základě vztahu ze snapu. Některé zkoumané syntetické cívky a FNDR byli potom použity pro simulaci oscilátorů.

n project is investigated synthetic coils and FDNR, circuits are first simulated in a snap, which I obtained the graph of the input impedance at the frequency and formula to calculate the impedance. The results of this simulation were used for the simulation program PSPICE, the districts where I was compared with the equivalent circuit, which I design on the formula of the snap. Some of the investigated synthetic and FNDR coils were then used for simulation of the oscillators.
Application of the syntetic blocks in the electronic circuit synthesis
Keywords: imitanční invertor; imitanční konvertor; syntetická cívka; frekvenčně závislý negativní odpor; oscilátor; immittance inverter; immittance converter; synthetic coil; frequency dependent negative resistance; oscillator