Znakově-orientované metody DNA barcodingu - Kalianková, Kateřina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Diplomová práce se zabývá studiem znakově orientovaných metod DNA barcodingu. Úvod obsahuje informace o DNA barcodingu a znakově orientovaných metodách DNA barcodingu. V teoretické části je popsána metoda CAOS a metoda BLOG. V praktické části jsou popsány oba programy pro znakově orientované metody k analýze genomických sekvencí. V praktické části je rovněž popsána teorie a realizace vlastní metody. V závěru jsou shrnuty výsledky analýzy.

This work deals with character-based DNA barcoding. DNA barcoding and character-based DNA barcoding methods are described in the introduction. Another part contains information of method CAOS (Characteristic Attributes Organization) and method BLOG (Barcoding with LOGic). Programs are described in the practical part. The end contains results.
Character-based methods for DNA barcoding
Keywords: DNA barcoding; znakově orientované metody DNA barcodingu; fasta; nexus; COAS; BLOG; DNA barcoding; character-based DNA barcoding methods; fasta; nexus; CAOS; BLOG