Digitalizace nástroje pro zachycení neurodegenerativních onemocnění během lékařského sezení - Pánisz, Pavol (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2025)
Cieľom tejto práce bolo navrhnúť a vytvoriť aplikáciu, ktorá zefektívňuje logopédom vykonávanie testu Mini Linguistic State Examination. Podstata riešenia spočíva v zjednodušovaní alebo automatizácií procesov počas testovania, ktoré by logopéd musel inak vykonávať manuálne. Vytvorené riešenie deleguje tieto procesy na aplikáciu, čo má za dôsledok efektívnejšiu administrácie testu a zvýšenie kvality samotného testovania.

The goal of this thesis was to design and develop an application which simplifies performing the Mini Linguistic State Exam screening test by speech therapists. The essence of the solution lies within the optimization or automation of multiple processes during testing that a speech therapist would otherwise have to perform manually. The implemented solution delegates these processes onto the application, which makes the administration of the test more efficient and also increases the quality of the testing itself.
Keywords: používateľské rozhranie; webová aplikácia; primárna progresívna afázia; Mini Linguistic State Examination; používateľská skúsenosť; Vue; IndexedDB; user interface; web application; primary progressive aphasia; Mini Linguistic State Examination; user experience; Vue; IndexedDB