Komprese EKG signálů - Botlová, Simona (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Táto bakalárska práca sa zaoberá kompresiou EKG signálov s použitím vlnkovej transformácie a prúdového kódovania. V práci je popísaný princíp elektrokardiografie, kompresné metódy, vlnková transformácia a prúdové kódovanie. V prostredí MATLAB bol vytvorený program na kompresiu a dekompresiu EKG signálov. Ďalej bol testovaný vplyv nastavenia vlnkovej transformácie na kompresný pomer a percentuálnu chybu spôsobenú kompresiou. Následne bolo nájdene vhodné nastavenie algoritmu a s týmto nastavením bola komprimovaná databáza CSE.

This bachelor thesis deals with the compression of ECG signals using wavelet transform and run length encoding. The principles of electrocardiography, compression methods, wavelet transform and run length encoding are described in this thesis. There was created a program to compress and decompress ECG signals in MATLAB interface. The wavelet transform settings and their influence on compress ratio and percentage root mean square difference were tested. Subsequently, the appropriate adjustment of algoritm was found and it was used on CSE database compression.
ECG signals compression
Keywords: Elektrokardiografia; EKG signál; kompresia; prúdové kódovanie; vlnková transformácia; prahovanie; vlnka; banky filtrov; stupeň dekompozície; kompresný pomer; PRD; MATLAB.; Electrocardiography; ECG signal; compression; run length encoding; wavelet transform; tresholding; wavelet; filterbanks; stage of decomposition; compress ratio; PRD; MATLAB.