Technologie zalévání LED pásků epoxidovými hmotami - Rudy, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2021)
Práce se zabývá problematikou zalévání LED pásků epoxidovými hmotami. Rešeršní část obsahuje úvod do fotometrie a shrnuje druhy zalévacích hmot a jejich charakteristiky. V praktické části se zkoumá vliv množství použitého pigmentu na fotometrické veličiny. To je zpracováno pomocí provedených měření na goniofotometru a integrační kouli pro vyrobené vzorky o různém množství pigmentu. Dále byla provedena jasová analýza a dlouhodobý venkovní test.

The thesis deals with the pouring of epoxy materials over LED strips. The research part contains an introduction to photometry and summarizes the types of potting compounds along with their characteristics. The practical part delves into the effect different amount of pigment has on the photometric properties. This is assessed based on verified measurements performed with the help of a goniophotometer on samples with different amounts of pigment, which were created using an integration sphere. Furthermore, a brightness analysis and a long-term outdoor test were performed.
Technology of pouring LED strips with epoxy materials
Keywords: fotometrie; zalévací hmoty; epoxidové hmoty; zalévací hmoty pro elektroniku; goniofotometr; kulový integrátor; teplota chromatičnosti; světelný tok; photometry; encapsulants; epoxy resin; encapsulation for electronic; goniophotometr; spherical integrator; color temperature; luminous flux