Hotspotový systém pro více operátorů - Strmiska, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Diplomová práce se zabývá návrhem a realizací hotspotového systému pro více operátorů, řeší problematiku QoS, účtování přenesených dat a distribuci služeb společným bezdrátovým rozhraním. Teoretická část práce je zaměřena na výběr vhodné technologie a objasnění legislativy, která s provozováním hotspotové sítě souvisí. Praktická část řeší volbu hardwaru, vlastní návrh a realizaci experimentální sítě. Na závěr jsou testovány přenosové parametry a funkčnost sítě.

Master’s thesis deals with the design and realization of a hotspot system for more Operators, it solves problems of QoS, billing of transferred data and distribution of services via a common wireless interface. The theoretic part is oriented to the selection of a suitable technology and explanation of a legislation, which relates to an activity of the hotspot‘s network. The practical part solves the choice of hardware, design and realization of the experimental network. In conclusion are tested transit parameters of the network and its functionality.
Hotspot system for more network operators
Keywords: hotspot; společné bezdrátové rozhraní; QoS; účtování přenesených dat; hotspot; common wireless interface; QoS; billing of transfered data