Návrh změn konceptu motivačního programu pro zaměstnance ve vybrané organizaci - Večeřa, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Diplomová práce se zabývá motivačním programem ve vybrané organizaci. Cílem práce je na základě realizace analýzy stávajícího stavu motivačního programu pro zaměstnance ve vybrané organizaci navrhnout takové změny, které jsou žádoucí pro péči a udržení zaměstnanců. První část práce obsahuje teoretická východiska, ze kterých vychází druhá, analytická část diplomové práce. Ve druhé části je popsána vybraná organizace a následně je proveden výzkum zaměřený na aktuální stav motivačního programu ve vybrané organizaci. Výstupem analytické části jsou konkrétní návrhy změn, které jsou detailně popsány ve třetí, návrhové části diplomové práce. Těmito návrhy jsou rozvoj zaměstnanců pomocí kurzů, zlepšení informovanosti zaměstnanců o motivačním programu, obnovení sportovního dne a podpora inovací a kreativity.

The thesis focuses on the motivational program in a selected organization. The aim of the thesis is to propose desirable changes for the care and retention of employees based on an analysis of the current state of the employee motivational program in the chosen organization. The first part of the thesis contains the theoretical foundations, which serve as a basis for the second, analytical part. In the second part, the selected organization is described, followed by research focused on the current state of the motivational program within the organization. The output of the analytical part consists of specific proposed changes, which are described in detail in the third, proposal part of the thesis. These proposals include employee development through training courses, improving employee awareness of the motivational program, reinstating the sports day, and supporting innovation and creativity.
Proposal for Changes of Motivational Programme in a Selected Company
Keywords: motivace; lidské zdroje; odměňování; spokojenost; motivační program; motivation; human resources; rewarding; satisfaction; motivational program