Dynamika modelů infekčních onemocnění - Machovičová, Tatiana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2019)
Témou tejto bakalárskej práce sú matematické modely, ktoré využívame v modelovaní epidemologických chorôb. Cieľom práce bolo zostavenie a popis Kermacovho-McKendrickovho základného epidemologického modelu a jeho následná analýza. V neposlednom rade sa venujem analýze stability venerických ochorení a to konkrétne ochoreniu AIDS spojeným s liečebnou terapiou.

The subject of this bachelor's thesis is mathematical modelling in the epidemiological study of infectious diseases. The primary goal was to construct, characterize and analyze of the Kermack-McKendrick epidemic model. Furthermore, the stability of venereal disease models is analyzed, with focus on Acquired Immunodeficiency Syndrome (AIDS) and its treatment.
Dynamics of Models of Infectious Diseases
Keywords: Kermacov-McKendrickov model; ochorenie AIDS; autonómny systém; analýza stability; asymptotická stabilita; rovnovážne body; Routh-Hurwitzovo kritérium; kombinovaná liečebná terapia; Kermack-McKendrick epidemic model; AIDS; autonomous system; stability analysis; asymptotic stability; equilibrium points; Routh-Hurwitz criterion; combination drug therapy