Rozšíření automatické výměny nástrojů pro robotické obrábění - Rychlý, Antonín (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2025)
Práce navrhuje rozšíření existujícího pracoviště UVSSR CELL v prostorách laboratoře ústavu o systémy umožňující automatickou výměnu nástroje. Navazuje přitom na již dosažené výsledky v oblasti návrhu konstrukčního řešení, které rozšiřuje o popis elektrického zapojení, Programu pro řízení PLC, návrh HMI. Dosažené výsledky validuje pomocí vytvořeného virtuálního zprovoznění.

The thesis proposes the expansion of the existing UVSSR CELL workplace in the laboratory premises of the institute with systems enabling automatic tool change. It builds on the results already achieved in the field of design of the structural solution, which it expands by a description of the electrical wiring, PLC control program, and HMI. The achieved results are validated using the created virtual commissioning.
Extension of automatic tool change for robotic machining
Keywords: Obrábění robotem; automatická výměna nástroje; TIA Portal; PLCSIM Advanced; Process Simulate.; Robotic machining; automatic tool change; TIA Portal; PLCSIM Advanced; Process Simulate.