Přístupové a zabezpečovací systémy - Kohut, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Při psaní této bakalářské práce byla snaha popsat přístupové a zabezpečovací systémy a jejich součásti. Dále u těchto systému byla vysvětlena jejich funkce, využití a bylo uvedeno jejich rozdělení. Velká pozornost byla věnována také zabezpečovacím ústřednám, jejich vlastnostem a ovládání. V poslední řadě byl navržen stavový automat menší zabezpečovací ústředny. Ten byl rozdělen na 4 menší stavové automaty, které byly odladěny v programu IAR visualSTATE.

During writing this bachelor labour I strived to describe some entrace and security systems and their parts. Also some functions and usage of these systems were consecrated and there was introduced their division. I concerned also with observing of preventive exchanges, their properties and operating. The last part describe state machine of security central. It is diveded to 4 smaller state macines which were all tested using IAR visualSTATE program.
Entrance and security systems
Keywords: Přístupový systém; Zabezpečovací systém; Detektor; Ústředna EZS; Stavový automat; Stavový diagram; RFID; Čipová karta; Komunikace.; Entrace system; Security system; Detector; Central EZS; State automat; State diagram; RFID; CHip card; Communication.